Baromfi vágópont
A vágópont kialakítása

A baromfi vágópont óránkénti kapacitását úgy kell meghatározni, hogy a vágási csúcsidőszakban is képes legyen kiszolgálni az igényeket. Vágópontoknál általában nincs szükség konvejorizált szállítási rendszerekre. A baromfivágásnál használt eszközök is egyszerűbbek, mint amit a nagyobb üzemekben használnak.

200 baromfi/nap kapacitású vágópontKis kapacitású csirkevágópont - 50 baromfi/óra

A felső kép NAPI 200 csirke vágására alkalmas vágópontot ábrázol. Valószínű, hogy ez az elérhető legkisebb üzemméret - nem tartalmaz darabolást sem. A komplett technológia nettó ára kb. 4-5 millió Ft, hozzá a hűtés kb. ugyanennyi.

Az alsó képen egy 45-50 baromfi/óra kapacitású vágópont látható darabolási és csomagolási lehetőséggel.

Az óránkénti 250-300 csirkénél nagyobb teljesítményű vágópontokat több szempontból is érdemes konvejorizálni: 1. Az automatizált szállítási rendszernek köszönhetően bérköltség megtakarítás jelentkezik. 2. A konvejorizált technológia betartatja a technológiai időkorlátokat, így a vágott baromfi minősége jobb, kevésbé ingadozó. 3. Ez a megoldás higiéniai szempontból biztonságosabb.

Kérdezzen telefonon!

+36 (30) 9 624 107

Írjon e-mailt!




Ellenőrzésképpen kérem, írja le számjegyekkel: ""